חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 188283/04

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
188283-04
18.1.2006
בפני :
הרשם יוחנן גבאי

- נגד -
:
1. עזבון המנוח לוי מנשה ז"ל
2. עופרה לוי
3. דורון לוי
4. גיא לוי
5. דורון לוי הנדסה בנייה והשקעות בע"מ
6. יפית מליניאק (לוי)

:
ויקטור לוי
החלטה

הבקשה

1. בפני בקשה להטלת עיקול זמני על נכסי המשיב.

תמצית העובדות

2. מעשה בשני אחים מנשה (המבקש 1) וויקטור (המשיב) לוי , שעסקו בעסקי בניה. שני האחים שתפו פעולה במשך שנים רבות. כאשר, מנשה טיפל בעניינים הכספיים וויקטור עסק בעבודה בשטח.

3. יום אחד גילה ויקטור, לטענתו, כי מנשה מעל באמונו וגזל כספים השייכים לו ולבני משפחתו. ויקטור ובני משפחתו הגישו תובענה על סך 2,170,059 ש"ח כנגד מנשה , בני משפחתו ונתבעים נוספים. במסגרת התובענה הוטלו עיקולים זמניים על זכויות המבקשים בנכסי המקרקעין הידועים כגוש 8242 חלקה 196 וגוש 8243 חלקה 99 (להלן- המקרקעין).

4. מנגד , הגישו המבקשים תביעה שכנגד על סך 1,760,946 ש"ח נגד ויקטור וחברה שבבעלותו. התביעה שכנגד הוגשה בגין נזקים, שלטענת המבקשים, גרם ויקטור

למבקשים וחיובים כספיים המגיעים למבקשים ממנו. במסגרת התביעה שכנגד עותרים המבקשים בבקשה שבפני להטיל עיקול זמני על זכויות ויקטור במקרקעין ובגוש 6125 חלקה 331 (דירת מגוריו).       

תמצית טענות הצדדים

5. לטענת המשיב יש לדחות את הבקשה לעיקול זמני מהטעמים הבאים :-

(א)     התצהיר שצורף לבקשה מבוסס בחלקו על עדות שמיעה ואינו לשמש כראיה מהימנה. זאת, מאחר שהמבקש 1 נפטר והעובדות בקשר לעילת התביעה העיקרית אינן ידועות למצהיר מידיעה אישית.  

(ב)         הבקשה לוקה בשיהוי מהותי. זאת, מאחר שהמבקשים הגישו את הבקשה לעיקול זמני כשנה לאחר הגשת התביעה שכנגד.

(ג)         על פי חוק יסוד : כבוד האדם וחירותו וההלכה הפסוקה זכותו של המשיב עדיפה.

(ד)         המבקשים לא הביאו ראיות מהימנות לכאורה בדבר עילת התביעה. זאת, מאחר שהמבקשים לא התייחסו לעילת התביעה בסיכומיהם , מטרתה של התביעה שכנגד להלך אימים על המשיב ומחקירת המשיב 3 נסתרו חלק מעילות התביעה שכנגד.

(ה)        המבקשים לא הוכיחו את קיומו של יסוד ההכבדה. זאת, מאחר שהעברת זכויותיו של המשיב במקרקעין לא נעשתה במטרה להבריח נכסים.

(ו)          מאזן הנוחות נוטה לטובת המשיב. כי עיקול זכויותיו של המשיב במקרקעין תפסיק באופן מוחלט את יכולתו לעבוד בתחום הבניה.

(ז)          טענות המבקשים נגועות בחוסר תום לב.

6. לטענת המבקשים יש לקבל את הבקשה לעיקול זמני על נכסי המשיב מטעמים הבאים:-

(א)   התצהיר שצורף לבקשה הוגש על ידי המבקש 3 . התשלומים הנתבעים על ידו הינם בידיעתו האישית - באשר שולמו על ידו. גם התנהגותו של המשיב בפרויקט לוד סנטר הינה בידיעתו האישית בהיותו מעורב בפרויקט.

(ב)       יש לדחות את טענת השיהוי לנוכח הסכמת הצדדים , מחלתו הקשה ופטירתו של המבקש 1 והניסיונות  להעביר את המחלוקת לבוררות.  המשיב לא עמד בנטל הראיה לקיומם של התנאים לקבלת טענת השיהוי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>